06-08-07

't weekend en vandaag

Of: "Hoe plezier en verdriet dicht bijeen kunnen liggen."

 

Zaterdag. Mooi weer. Zalig mooi weer: blauwe lucht, geen wolk te bespeuren, stralende zon... Ik moet het niet beschrijven, iedereen heeft er van kunnen genieten!! In Hasselt was er Mondorico, een multicultureel festival. Er waren een paar leuke dingen te zien: de groep Afrikanen die de meest wonderlijke rtimes uit hun tamtams én hun lijf haalden, daar heb ik met open mond naar zitten kijken en luisteren. 's Avonds was er een salsa-merengue-optreden en dat was ook goed, maar eer de mensen van Hasselt aan't dansen gaan... Poehhh.
Zondag. Nog mooier weer. Zalig mooi weer: blauwer dan blauwe lucht, geen wolk te bespeuren, stralendste zon... Hebben jullie er ook van genoten? Ik in elk geval wél. Samen met Cousin G naar 'De Plas' in Houthalen gegaan om daar een beetje kleur op te doen. Rood is toch ook een kleur, nietwaar? Op 5 uurtjes 'Plas' heb ik meer zon en kleur gepakt dan 10 dagen Spanje!
Ik ben opnieuw naar Mondorico gegaan zondagavond. En daar heb ik gedanst op Congolese muziek. De avond ervoren grote bek opgezet tegen één van de muzikanten (dat wij beter dansen dan menig Afrikaanse vrouw) en dat moest bewezen worden. Dus we werden op die manier aangekondigd: De Twee Blanke Meisjes Die Beter Dansen Dan Afrikaanse Vrouwen. Jep. Patje en ik dat podium op, schaamrood op de wangen (ik toch). Maar een woord is een woord en we hebben daar (hopelijk) bewezen dat wij witten ook ritme in ons bloed hebben. Twee keer zijn we on stage geroepen, maar de tweede keer lag de muziek me minder, het was te traag en daar dans ik niet graag op. Maar Patje was in haar nopjes! You go Girl! Nu zijn we BH's: Bekende Hasselaars.

 

Gisterenavond was het ook begroeting van Pol.
Ik ben niet gegaan.
Ik wil hem herinneren zoals hij was toen hij nog leefde. Ik wil hem daar niet zien liggen... gebroken. Ik kan trouwens nog steeds nauwelijks geloven dat we hem nooit meer zullen zien... Maar ik heb de drie doodsberichtjes in de kracht gelezen en vandaag wordt hij begraven.
Vandaag nemen we afscheid van hem. Ik heb er de hele nacht van gedroomd.

09:13 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.