26-08-07

dagelijkse beslommeringen

Nog een week en de marteling begint weer. Grapje, hoor!! Hoewel het toch altijd weer een heuse aanpassing is, na twee maanden languit te hebben genoten van de zomer(??)vakantie, een bende wriemelende kinderen in het gareel te houden.

Ik sta weer in hetzelfde schooltje als vorig jaar. Omdat ik vorig jaar de indruk van Vlijtige Vlaming heb nagelaten op de directrice (en zonder twijfel ook op de kinderen), heeft ze me gebombardeerd tot juf van de twee 'belangrijke' leerjaren. Juich juich, huppel huppel, maar dan niet écht.
De verantwoordelijkheid om die kleine bloedjes van Waalse kinderpracht te leren lezen in het Nederlands kan ik nog wel aan, hoewel het voor mij ook de eerste keer is dat ik dit zal doen... Maar het vijfde! Ik moet wetenschappen (bio en fysicaproefjes), aardrijkskunde, meetkunde, metend rekenen, cijferen en hoofdrekenen geven. Inhoudelijke vakken dus (op cijferen en hoofdrekenen na dan), die toch enig niveau van het Vlaams vereisen en laat net dát zijn wat er bij die kinderen ontbreekt: niveau én Vlaams.
Er ontbreekt op onze school heel wat... Geld, om maar iets te noemen. Zonder geld, geen middelen en dat heeft dees al ondervonden.  Er is geen enkel boek, handleiding, of werkblaadje in het Nederlands. Ik kan dus mijn eigen lesmateriaal uitzoeken en uitwerken. Bovendien zijn de kopieën die we mogen maken beperkt en compleet ontoereikend... Een beetje een zielige situatie eigenlijk, maar we zullen er het beste van proberen te maken.

Intussen tel ik de maanden (het zijn nog maanden) af dat ik weg kan uit Mons. Mijn arme Christine ziet hier vreselijk af... eerst stelen ze haar antenne, dan een flinke kras op de zijkant, vervolgens worden we bekogeld met een blikje en deze morgen bleek een leukerd de zijspiegel te hebben geforceerd... Op een jaar tijd heeft ze hier meer miserie gehad dan al die tijd in Hasselt. Braaf Limburg boven! Tijd om terug te keren dus!!

Verder geen groot nieuws. Alles gaat zijn gewone gangetje. 

21:12 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.