12-09-07

recept

U verwacht het wellicht niet van mij, maar ik ga een receptje plaatsen. :) Van hoeveelheden heb ik geen flauw benul, hier bij ons thuis is dat op't gevoel (of op goed geluk, 't is hoe je het bekijkt)

Ingrediënten:
2 ajuinen
teentjes look (naargelang uw behoefte 's anderendaags vervelende mensen al dan niet subtiel af te schrikken)
2 of 3 kleine tomaten
1 piment (indien u van pikant houdt)
4 of 5 grote aardappelen
1 courgette
2 dikke wortels
600g gehakt
verse basiliucum
bakboter + olie
kruiden (zout, peper, ...)

Bereiding
- doe ongeveer 100g bakboter in kleine blokjes in een ovenschotel
- mix 1 ajuin, de tomaten, een teentje look of twee en de eventuele piment tot een glad papje
- giet het papje in de ovenschotel
- hak een ajuin en nog een paar teentjes en als je wil de basilicum fijn en meng onder het gehakt
- kruid met peper en zout
- maak middelgrote gehaktballetjes (ongeveer 3 cm doorsnede)
- schik de gehaktballetjes in de ovenschotel
- snij de courgette in plakjes van minstens zo'n halve cm
- voeg ze ook bij in de ovenschotel
- idem met de wortels
- schil de aardappelen en maak halve maantjes (beetje frietjesachtig)
- leg ze bovenop de rest
- kruid nog eens extra met zout en peper
- voeg nog een geutje olie toe
- dek de ovenschotel nu toe met alu-folie
- laat het pruttelen in een voorverwarmde oven tot de aardappeltjes gaar zijn, op zo'n 200 graden
- serveren met stokbrood

Smakelijk!

Het gehakt kan eventueel ook vervangen worden door lamsboutjes, maar zorg er dan voor dat de stukken niet te groot zijn én goed gekruid op voorhand. Smeer en zout en peper goed op voorhand op, zodat het een beetje kan intrekken.

Geloof me, dit is een succesrecept: makkelijk (ahja, ik kan het maken) en lekker.

Good luck

19:36 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.