26-09-07

Ergernis à volonté

Raar maar waar, een jaar geleden zette een fake documentaire van de RTBF het land - of toch Wallonië - op zijn kop. Wat een futuristische grap... dat was het toen! En nu lijkt het steeds maar meer werkelijkheid te worden...
Ik ben geen Flamingant, ik vind het benauwend dat mensen op die manier kunnen denken. Alsof Vlaanderen de wereld is... een speldenkop groot, maar met een niet te schatten grootheidswaanzin. Vreselijk vind ik dat... want die mentaliteit zorgt ervoor dat er mensen zich beter wanen dan anderen, en op welke grond?
Waarom vindt een Vlaming zich beter dan een Waal? Omdat wij zogezegd voor hen betalen? Want daar draait het tenslotte om: ons belastingsgeld gaat integraal naar de Waalse profiteurs!! Wat met de Vlaamse profiteurs, want die zijn er ook??? Of betalen we met een grote glimlach belastinggeld voor hén, want het zijn toch Vlamingen?
Ik krijg er rillingen van als ik dat allemaal lees en hoor. Politiekers die halsstarrig aan hun verkiezingsslogans vastklampen, weigerend ook maar één toegeving te doen. Die het allemaal voorstellen als zijnde superbelangrijk voor de kiezers en de burgers. Maar wordt er wel geluisterd naar ons? Mij hebben ze in elk geval nog nooit gevraagd of ik wil dat België splitst! Ze vertellen de dikste onzin, zogezegd in onze naam... maar ik zou wel eens willen weten welke Vlaming deze soep wenste, toen hij op Leterme stemde. Was dit hetgeen ze voor ogen hadden of wilden ze gewoon een paar veranderingskes op federaal gebied, zodat het in Wallonië zou veranderen en wat strenger zou worden?
Want ja, er moet hier iets veranderen. Da's duidelijk. Maar dat willen de meeste mensen hier ook! Kan je nu zomaar ineens zeggen dat we Wallonië laten vallen, want zij hebben teveel problemen? We gaan wél zogezegd derde wereldlanden helpen, maar ons eigen zusje laten we gewoon vallen als het ons wat teveel kost?????? Investeer toch in een goed beleid! In de economie, in weet ik wat nog allemaal, zodat Wallonië er bovenop komt en samen met Vlaanderen op gelijk niveau kan werken.
Wat als straks Vlaanderen onafhankelijk wordt? Over enkele jaren is onze bevolking zo grijs als iets, want in Wallonië zitten méér jongeren dan bij ons. Wat gaan we dan doen? Buitenlanders binnenhalen om het 'vuile werk' op te knappen, want wij vinden geen jong werkvolk? En zodra het ons weer goed gaat, sjotten we die buitenlanders buiten, want voor hún problemen willen we niet opdraaien!? Ah nee, want het zijn geen Vlamingen...

Als Vlaanderen onafhankelijk wordt, vind ik dat De Limburg nadien ook zijn onafhankelijkheid moet eisen! We zijn zowiezo al het buitenbeentje van Vlaanderen. En Limburger, wereldburger, toch? Is dat niet wat we allemaal horen te zijn? Een wereldburger??
En Vlaanderen.... da's de wereld niet zunne. Bij lange niet!

14:55 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.