24-10-07

Grrrrr... Waalse mannen

situatieschets.

We spreken maart 2007.
Ik begin te werken waar ik werk. Aangezien Cé ten laste is van mij en we officieel samenwonen (da's zoiets als getrouwd zijn), vraag ik een opwaardering van m'n wedde aan. Ik krijg echter de boodschap dat dat officieel samenwonen hier niet telt, want we zijn niet getrouwd.
Ik vind het wel wat vreemd, want voor de chomage telt het wél en in Brussel verdiende ik ook een beetje meer. Maar bon, ze houden voet bij stuk en blijven beweren dat ik niet meer zal verdienen... 'Maar u trekt dat terug bij de belastingen, dus no worries!'

Vandaag. Oktober 2007.
Een paar dagen geleden kreeg ik m'n salaris voor september gestort. Een beginnersloontje, 1290 euro... 'k Vind het toch redelijk vreemd dat ik nu nog minder verdien dan vorig jaar, dus ik doe m'n beklag bij de directrice. Ik vertel er ook nog eens nadrukkelijk bij dat ik Cé ten laste heb, maar dat ze mij verteld hebben dat dat dus niet telt... Ze informeert zich.
En wat blijkt?
Ik hoor dus wél meer te verdienen met Cé ten laste! Ik zou dus ipv gemiddeld 1400 euro, bijna 200 euro méér moeten verdienen! TWEEHONDERD euro! Ha! I knew it! Ik gooi m'n armen in de lucht en roep dat er dan toch een God bestaat.
Nu die God is wel niet bij de pinken, want de maanden die achter ons liggen (4,5 in totaal) kan ik dus niet recupereren. Da's dus 900 euro dat ik misgelopen ben door dieje mottige vent! Daar word ik dus heel ambetant van!
Ik heb me voorgenomen dat als ik die man nog eens zie, dat ik hem daar wel eens over ga aanspreken. Ik ben me mentaal al aan't voorbereiden hoe ik dat ga zeggen. Waarschijnlijk lekker cru, want de zaken verbloemen in het Frans kan ik nog niet, daar is m'n woordenschat nog nét iets te beperkt voor. Ik zeg het waar het op staat, en dat komt vaak zeer direct over. Maar eerlijk... ik kan hier toch een schoon potje staan vloeken om zo'n dingen zunne...


Potdorie 900 euro. Weet ge wel hoeveel botten ik daarvan had kunnen kopen???? Denk daar maar eens aan!

13:52 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.