05-11-07

November

Is het toeval dat ik me de laatste dagen wat zwaarmoedig voel?

Halloween, oké dikke pret, een beetje carnaval maar dan op z'n engst. Wordt ook weer helemaal overgecommercialiseerd en dan is de lol er toch weer voor een groot deel af.
Allerheiligen en allerzielen, de kerkhovendagen. Vroeger was het een familietraditie: boekweitkoeken met stroop eten of bloemkool met balletjes en tomatensaus, voor ons kinderen was het vooral een feest. Effe een droef gezicht trekken bij het graf van onze voorvaderen en het zat er weer op, we konden weer aan tafel.
Nu wil ik niet meer gaan.
Ik denk heel regelmatig aan m'n bompa's en bomma en Pol, soms droom ik van hen, soms meen ik hen te herkennen in een ander oudje (da's niet het geval bij Pol)... Ik heb geen speciale dag nodig om hen te herinneren. En bloemen neerzetten op een graf, die nadien verwelken en weggegooid worden, vind ik zo zielig.

Ik heb het gevoel dat het me allemaal een beetje teveel wordt... Dat ik meer hooi op m'n vork neem dan ik aankan... De laatste dagen voel ik me echt leeggezogen. Vandaag kon ik me nauwelijks opladen voor school... Maar we hebben ons er door gesparteld en het is goed verlopen.

 

16:52 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.