09-12-07

 

Nog twee weken - amper twee weken! - en Bibi kan weer genieten van een heerlijke vakantie. Een met familiebezoekjes, kusjes, vetrijk voedsel en -hopelijk- cadeautjes volgestouwde Kerstvakantie. Zalig. Ik hoor de tjingelbells al rinkelen.

We gaan zo meteen ons kerstboompje optuigen. We waren van plan om het niet te doen dit jaar, omdat we er met Kerst niet eens zijn. En dan staat dat ding daar voor Piet Snot. Maar om één of andere onverklaarbare reden keken we elkaar vanmorgen aan en spraken we de gevleugelde woorden: "Zullen we...?" En we zullen.

Dit jaar zullen we Kerst in Londen vieren, bij zijn familie. Maandag in alle vroegte, als de vogeltjes zelfs nog niet fluiten - een onmenselijk uur dus! - vertrekken we. Christmasshopping in London City zit er waarschijnlijk niet in, maar naar Saint Paul's Parc wil ik absoluut gaan!
In gedachten zijn de weergoden me dan goed gezind en ligt er een maagdelijk wit dik tapijt knisperende sneeuw, waarin ik als een dartele jonge hond gekke sprongen kan maken, tot m'n neus rood ziet en m'n lippen bevroren zijn in een grijns waar zelfs Jack Nicholson niet tegenop kan.
Ik hou van de winter - op één voorwaarde: dat het een echte ouderwetse winter is: sneeuw, ijs, koud, warmtewolkjes uit m'n mond... Warme choco als je thuiskomt, dikke sokken, wollen truien, genietend aan een open haard... Net alsof je in een Tiny boek beland bent.

Ik ben benieuwd naar mijn eerste Kerstmis op z'n Afrikaans... Vorig jaar hebben Cé en ik een kalkoen klaargemaakt, waarvan we een week gegeten hebben. :) Na de twee voorgerechten (ik kon niet kiezen tussen scampi's en kikkerbillen, dus heb ik ze maar allebei gemaakt) waren we allebei al helemaal rondgegeten... En met de gedachte aan slagroombush als dessert is de kalkoen nauwelijks aangeraakt geweest...

Goh, ik merk dat we al herinneringen hebben. LOL. Als dat niet mooi is!


12:55 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.