20-12-07

worstenbroodjes

Meer dan 50 heb ik er gerold, worstenbroodjes. Ze liggen nu in de oven te bakken en morgen worden ze hopelijk volop gekocht en gegeten. Want we hebben geld nodig! Morgen wil ik twee dingen horen: een voortreffelijk kinderkoor én het gerinkel van m'n kassa.
Vandaag hebben we geoefend, voor de eerste keer met de hele groep. En een groep is het wel: drie klassen!! Een vijftigtal kinderen, zoals de worstenbroodjes. Als al m'n kinderen dus één worstenbroodje kopen van hun favoriete juf (anders slechte punten!) dan is mijn missie geslaagd.
Maar goed, onze generale repetitie was echt goed. Twee weken lang liedjes drillen, ik raad het niemand aan, maar het resultaat mag er zijn: met serieuze gezichtjes (ik heb er op gehamerd dat ze géén kik mogen geven on stage - buiten de muzikale kiks dan) zongen ze geconcentreerd hun repertoire. Bij de liedjeswissel, een delicaat moment, hoorde je enkel het ritselen van de bladeren. Geen krimp gaven ze! Als ik - de dirigent van dienst - het geheime teken gaf van een special effect, zag ik hun oogjes op me gericht, vol vertrouwen, 'we weten wat we moeten doen, juf!'. En ze wisten het. Het verliep vlekkeloos...
En terwijl ik me als een halvegare dirigent zat te geven met m'n speelgoedtamboerijntje, bekroop me een zeemzoet gevoel van trots. Mijn nest Waals gebroed stond daar zowaar Vlaamse kerstliederen uit hun strot te persen en het klonk nog goed ook! Hopelijk vinden de ouders het morgen net zo knap!

Intussen zijn we weer wat dichter bij de vakantie. :) Voor degenen die wél twee weken hard labeur moeten tentoonspreiden: good luck!

Greetz

18:49 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.