28-12-07

terug van weggeweest

... maar geen zin om hier uitgebreid verslag te doen van mijn verblijf in Londen.
Veel valt er trouwens niet te vertellen, aangezien ik het grootste gedeelte al slapend heb doorgebracht. Moe? Beetje maar! Maar op algemene aanvraag (ik hoor jullie wel roepen hoor) zal ik dan toch eventjes 2 (ik kan er niet méér verzinnen) weetjedatjes uit m'n nog steeds vermoeide geest persen.
Here we go.

Wist je dat

* ik door één of andere Jezusfreak gedwongen ben mijn hoogstaande principes overboord te gooien en naar de kerstmis te gaan?
De oudste zus is lid van één of andere wacko evangelistische kerk... stel je hierbij tot tranen toe biddende mensen, véél halleluja's en nog meer amens, vermenigvuldig dit geheel met 10, draai de volumeknop open en je hebt zo ongeveer een goed beeld wat voor gestoorde boel dat daar is.
Eén van de "hooggeplaatsten" (vettige onrespectvolle kuch) vertoeft vaak bij de Zus, zowat elke dag... Volgens mij komt hij er alleen maar om zich te laten voederen en vindt hij het niet meer dan normaal dat vrouwen meteen achter potten en pannen vliegen om voor hem iets klaar te maken. Terwijl hij daar dan zit te zitten, zijn benen voor zich uitgestrekt, geeft hij zijn mening te kennen, wederom met veel Halleluja's, amens en Jezussen. Tegenspraak wordt niet geduld, argumenten worden misprijzend van de tafel geveegd met één of andere quote uit de Bijbel.
En dan zit daar zo'n jong blank meisje dat voorzichtig durft te zeggen dat ze niet gelooft op dezelfde manier. De lucht trilde van afkeer... bijna had die man zijn kelk met heilig bronwater en zijn gewijde kruis bovengehaald om ter plekke de duivel uit te drijven uit dat Westerse ongelovige vrouwmens.
En dan heb ik mijn échte gedachtengang niet eens uit de doeken gedaan! Die man was ter plekke gestorven. Hummm, misschien had ik het dan toch moeten doen: zeggen dat ik tegen godsdiensten, de kerk en de bijbel ben, omdat alle godsdiensten zijn gemaakt door mannen met als enige doel de vrouw te beknotten, de kerk haar eigen voorschriften niet nakomt (men geeft aan de armen) en de bijbel mensen klein wil houden door hen bang te maken.
Maar ik durfde niet. Ik wilde Ce niet in een lastig parket brengen... Hij kent mijn redenering en respecteert die. Zoals ik zijn geloof ook respecteer. Maar die man, die vast en zeker van zichzelf vindt dat hij een goed mens is, zoniet de beste mens hier op deze aardkloot, heeft geen respect voor mensen met een afwijkende mening. Dus ik heb gezwegen en heel hard het mijne ervan gedacht. Rebel in stilte.
Om Ce een plezier te doen (en om aan meer gepredik en gezaag te ontkomen) ben ik dan 's avonds meegegaan naar de mis. Ik heb genoten van het koor dat heel mooi zong en 'k heb genoten van de lucht toen we weer naar buiten gingen. Tijdens de mis heb ik die man stilletjes vervloekt in mijn gebeden.

*
ik voor de eerste keer in mijn leven Afrikaanse kerstkalkoen heb gegeten?
Niet dat die kalkoen helemaal uit Afrika is getransporteerd - het zou nogal een mager beestje zijn zeg! - maar de bereiding was Afrikaans en dus pikant. Een paar pimentjes hebben hun nut bewezen en veranderden een nogal flauwe Engelse superkip in een gekruid stuk reuzegevogelte.
Zittend op vouwstoeltjes met ons bord op onze knieën (ze hebben nog geen tafel) hebben we onder helverlichtende lampen ons kerstdiner gegeten. Ik met mes en vork, de anderen met hun handen. Afrika in Londen. Het had wel iets. :)

Sinds gisteren zijn we terug. Nu nog het volgende 'feest' doorspartelen en op 3 dagen ervan verwijderd weten we nog steeds niet wat we gaan doen. Spannend, ofwel draait het uit op vroeg in onze nest kruipen.

Piepels, enjoy your newyear!

16:23 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.