15-03-08

 

Het borrelende gevoel in m'n onderbuik maakte me al alert en lap, een dag later was het zover: de buikgriepepidemie had me te stekken. Eindelijk waren de laatste rode spikkeltjes uit m'n gezicht verdwenen of een oversized verse lading rukte weer op. I love it. Maar dan niet echt. Ik zie er de laatste tijd meer uit als een dalmatiër in rood-witte versie dan als de van gezondheid blakende zwangere vrouw die ik zou moeten zijn. 

Op school hebben we intussen een hygiëne-week achter de rug. Uit pure noodzaak heb ik mijn teergeliefde kinderen een week lang hun tanden laten poetsen op school. 's Maandags was er even een controle wie al dan niet zijn bieterkes gepoetst had en het resultaat was walgelijk... Serieus... Meer dan de helft van de kinderen van het derde leerjaar had zijn tanden die ochtend niet gepoetst, sommigen wisten zelfs niet meer wanneer ze het dan wél gedaan hadden de laatste keer. Bij sommigen zag je bij wijze van spreken (ik heb het niet durven uittesten) levende beesten krioelen in het mos dat duchtig teelde tussen tand en tandvlees... Wal-ge-lijk.
Ze vonden het fijn, dat tanden poetsen op school... 's Morgens kwamen ze met opengesperde muiltjes laten zien hoe flink ze hun tanden al gepoetst hadden, tijdens de speeltijd werden de lolly's en de zakjes chips tijdelijk verbannen en ruimden ze plaats voor appels, rijstwafels, bananen en mandarijntjes.
Hoe lang dit nieuwe wereldwonder zal duren, weet ik niet, maar ik heb hen er in zéér duidelijke termen op gewezen dat het verschrikkelijk vies is als ze zich niet verzorgen. Ik wil er niet aan denken, maar m'n zieke geest dwaalt automatisch af naar lager gelegen delen... Als ze hun handen al niet dagelijks wassen, hoe moet het dan niet gesteld zijn met... ???
Kruipt er nu ook een rilling van afschuw langs uw ruggengraat naar boven??  Ik mag het hopen, ik wil niet de enige zijn die deze afschuwelijke beelden moet verteren. Gedeeld leed is half leed... Of hoe gaat dat?

De tijd kort nu ook duidelijk in... Volgende week nog es naar de Gyneacoloog daarna paasvakantie waarin ik toch wat langer in Hasselt zal vertoeven.... En dan de laatste maandjes voorafgaand op de Grote Verhuizing. Ik kijk er zoooo naar uit!!
De catalogus van de prémaman ligt hier ook al beduimeld en met ezelsoren op de sofa: ik kan niet stoppen erin te bladeren en alle leuke hebbedingetjes te bekijken en te herbekijken. Maar ja, ik weet nog niet wat het worden zal, dus het is nog zo'n beetje in het ijle dat ik aan't kiezen ben.
Ik zal binnenkort es een foto posten van m'n buik, als die er echt uitziet als een zwangere buik en niet als het overeten exemplaar dat het nu lijkt.12:38 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.