25-03-08

V

Hoe ik mijn relatie met V moet omschrijven, zonder lyrisch te worden en helemaal weg te smelten van heimwee naar vroegere tijden, dat weet ik niet. Hij was niet helemaal koosjer, dat wist ik, maar het effect dat hij op me had woog duizend keer zwaarder.
Hij was de juiste man op de juiste plaats, dat was zeker. Dankzij hem vond ik de moed me los te rukken uit het 'watzullendeanderemensenervandenken'-milieu, waar ik m'n hele leven al in vertoefde. Ik geef toe dat ik er ook leuke herinneringen aan heb, maar als opgroeiende jonge vrouw ervaarde ik dit wereldje als erg verstikkend en beklemmend. Ik vond geen aansluiting bij hun bekrompen wereldbeeld en dat maakte me wel ongelukkig.
En ineens kwam hij en merkte ik dat er méér mensen waren die dachten als ik, en dat was een echte openbaring. Hij was een beetje ouder dan ik, maar het leken zoveel jaren meer, omdat ik nog zo'n naïef kuiken was... Maar hij was als een geduldige leermeester en ik was méér dan een gretige leerling die zijn wereld opslorpte met een onstuitbaar enthousiasme. Ik heb mezelf toen (terug)gevonden. En ik heb die nieuwe Fiebs leren appreciëren, want hij liet me inzien dat ik de moeite waard was.
Hij ging weg... maar vergeten doe ik hem niet.

12:03 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.