28-05-08

 

* Het schooljaar loopt op zijn einde en Bibi krijgt nieuwe banken. Frisse, fleurige, gloednieuwe banken! Collega Didi en ik hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om meteen maar even de boel op te ruimen, al moet ik zeggen dat er niet veel boel was, want na mijn dubbele verhuis had ik de rommel al danig getrieerd. Maar ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn persoonlijke professionele spullen apart te zetten, zodat ik na dit schooljaar niet de helft van mijn met moeite vergaard didactisch materiaal vergeet in één of ander stoffig hoekje.
Eerst vond ik dat ik wel de allerslechtste periode had uitgekozen om zwanger te worden, maar nu m'n buik dikker wordt en m'n energie razendsnel de dieperik intuimelt, kus ik m'n pollekes dat ik mijn twee laatste maanden kan 'uitdragen' zonder de extra last van een job erbij... Ik kijk al uit naar m'n koerke, waar ik languit liggend op een stretcher van een koel citroensapje kan genieten, terwijl ik eindelijk weer in Vlaamse lectuur kan duiken, of de laatste roddels uit ons medialandschap verneem uit de boekskes... Eindelijk weer de Vlaamse Flair! Eindelijk weer naar de cinema met de originele films in het Engels, en niet de verkrachte versies waarmee ik hier twee jaar gefolterd ben geweest! Eindelijk weer thuis - voor mij toch, voor Celio is zijn thuis natuurlijk kilometers verwijderd... eigenlijk wel zielig eh.

* Kijken jullie ondertussen ook massaal naar 'Mijn resaurant'? Ik wel hoor, voornamelijk om het Limburgse koppel, waarvan er ééntje in m'n klas heeft gezeten in het vijfde leerjaar bij juffrouw Mien. 'k Heb al met Cuup afgesproken eens te gaan eten in Exquisa, als ze gewonnen hebben. Benieuwd of ze ons nog herkennen zal...

* 'k Zou nu een beetje moeten opruimen (en ja, ook poetsen), want het is een kleine puinhoop aan't worden in de studio. De strijk staat al twee weken (of langer) op mij te roepen, en intussen is de wasmand ook al danig aan't overlopen, dus het vooruitzicht is niet in mijn voordeel... Maar weet je, ik heb zoooo geen zin! Het liefst zou ik NU beginnen aan de verhuis en de grote kuis, in plaats van tussentijdse kuismomenten in te lassen.

* Aan alle studenten die nu aan hun examens beginnen: vééél succes! Ik ben blij dat ik er vanaf ben én dat dit de laatste keer is dat ik in zo'n stressy sfeertje rond moet huppelen (hoewel, huppelen in mijn toestand lijkt meer op een verwoede poging van een nijlpaard om een elegante salsa uit de heupen te schudden...). Celio is er bijna vanaf! De 20ste weten we of hij zijn begeerde diploma in handen heeft... Let's thumb.

 

Greetz!

15:50 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Meestal is hoogzwanger zijn in de zomermaanden niet zo'n goed idee, maar voor jou zit dat dus wel snor. Veel plezier met je update van onze Vlaamse cultuur ;-)

Gepost door: Breeg | 28-05-08

De commentaren zijn gesloten.