25-06-08

shortcut

* gelezen in de krant:
9 op 10 kinderen hebben een slechte conditie.
Reacties van de HBVL-lezers: het is de schuld van het onderwijs, want daar wordt veel te weinig aan sport gedaan.
Akkoord: twee uurtjes sport per week is miniem, maar ik herinner me uit m'n middelbare periode dat zelfs die kleine inspanning de schminktrutjes te veel was... Degenen die met véél plezier wat extra lichaamsbeweging hadden gekregen, waren degenen die ... aan naschoolse sport deden.
Want is het niet aan de ouders om je kind te stimuleren om ook aan sport en cultuur te doen? Niet elk kind is een sportmirakel, dus competitiesport is gewoon niet weggelegd voor iedereen, maar ik denk dat elk kind graag spéélt.
En dat doet me denken aan die reportage in den Humo over de zeldzame kinderen die nog spelen. Dat deed me terug mijmeren naar vroegere tijden in onze wijk: lange zomeravonden waarbij alle wijkkinderen op het Pleintje pottekestamp speelden, of samentroepten op het speeltuintje en verstoppertje speelden waarbij de jongens de meisjes moesten 'vangen' en omgekeerd. Zalig!
Toen bestond de GSM nog niet, dus twaalfjarigen liepen er nog niet mee rond... en we maakten gewoon afspraken met onze ouders: voor het donker thuis of voor het eten... en als je niet zeker was of het donker wel donker genoeg was, ging je effe informeren thuis bij je ouders die op het terras zaten.
De vooruitgang?
Dunno... in sommige gevallen eerder een achteruitgang.
Of ben ik nu te oldfashion?

* verhuisnieuwtje
Zondag en maandag is het zover! Nog 3 dagen te gaan!!!!!!!!!!!!!!!!

* babynieuwtje
'Het' weegt nu al 1,7kg en we moeten nog 8 weken gaan. Als ik m'n 40 weken uitdoe, haalt m'n kind zeker de 3,5kg... Stiekem hoop ik dus dat het een béétje vroeger komt... :) Ik ben 5 kilo en een sjiek bijgekomen, dus dat valt nog mee... Blijkbaar neemt m'n parasietje absoluut wat het nodig heeft. :)

19:53 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat buiten spelen is heel herkenbaar. Je ziet het inderdaad bijna niet meer. Vroeger had ik geluk (of tegenslag) dat ons moeder een stevige stem had, ze kon makkelijk 3à4 straten verder te horen zijn en als ik het niet gehoord had, kwam er wel iemand om te zeggen dat ze me riep. Ben dus even oldfashioned :o)
Veel succes met de verhuis! En doe zo verder met de baby, je bent op de goeie weg!

Gepost door: Breeg | 27-06-08

De commentaren zijn gesloten.