03-07-08

verhuisd!!

Sinds maandag zijn we dus verhuisd... zijn we 'woonachtig' in Hasselt.

Zaterdagavond leek het er naaruit te zien dat we de volgende dag er helemaal alleen voor zouden staan... Alle makkers en maten die tervoren zo hadden geroepen dat ze ons absoluut zouden helpen, haalden ineens een trukendoos aan excuses boven en zegden één na één af. Tof. Maar dan niet echt.
En dan slaat het Lot toe, maar in positieve zin! En zondag in alle vroegte (naar Afrikaanse norm dan) stonden er twee sterke vrienden van Cé op de stoep. En naar Afrikaanse normen werd er ingeladen aan een verscheurend tempo. De camionette was kleiner dan verwacht en de inboedel het omgekeerde, dus ne aller-retour met overvolle camionette én auto was aangewezen. Nadat de camionette voor de tweede keer vol zat en weer richting Hasselt kon vertrekken, ben ik begonnen aan de Grote Kuis.
Die avond hebben we in een nestje van kussens en donsdeken geslapen. Maar om 5uur was Bibi al wakker en na anderhalf uur doezelen zijn we dan maar opgestaan om de laatste spulletjes in de auto te laden en een laatste stofzuigslag te slaan.
Om 9 uur stond ze er dan, Madame G, onze huisbaas - onze maniakale huisbaas. Maniakaal omdat ze zo puntjes-op-de-i is... een beetje op het belachelijke af. En dat bleek toen ze vond dat de kranen niet genoeg blonken... moet je weten dat ik géén product als Cif mocht gebruiken noch een schuursponsje én dat in Mons het water meer kalk bevat dan ... nu ja, iets dat héél veel kalk heeft. Probeer dan maar eens blinkende kranen tevoorschijn  te toveren... Ook het kookvuur was niet naar haar zin (terwijl we het zelf allesbehalve netjes hadden aangetroffen) en als het even kon, het balkon mocht toch ook wat properder (ik had daar geen stof afgenomen, da's waar)... Maar goed, na nog een uurtje flink schrobben, was alles zo ongeveer naar behoren en kreeg ik m'n borg terug.
En toen zijn we vertrokken naar Hasselt en sindsdien zijn we niet gestopt met verven. :)
Ik ga nu trouwens verder doen na dit korte intermezzootje! Vanaf morgen hoop ik eindelijk alle meubels te plaatsen waar ze horen, zodat we eindelijk een leefbaar huis kunnen hebben.

 

17:55 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.