08-07-08

shortcut

- M'n gynea had me nog met vervaarlijk heen en weer zwaaiende vinger en bijhorende strenge blik verboden té zwaar in de verhuis te duiken, maar Bibi is van dat soort dat heilig gelooft in de spreuk: wie niet horen wil, moet voelen. En zo belandde ik donderdagnacht op Spoed. Had de baby een hele dag niet gevoeld - of er alleszins niet bij stilgestaan - en toen ik 's avonds contact probeerde te maken, kwam er geen respons... Beetje paniekerig naar het hospitaal gereden, terwijl de ergste scenario's m'n geest passeerden, maar uiteindelijk was er met het boeleke niks aan de hand, maar met mij wel. 'k Had om de 3 à 4 minuten oefenweeën en m'n buik stond serieus gespannen. Ze hebben me dus een nachtje ginder gehouden... en de volgende ochtend mocht ik pas vertrekken nadat ik op m'n communiezieltje beloofd had me rustig te houden...

- Het huisje begint op een thuis te trekken. Langzaamaan krijgen onze spulletjes een plek, en vallen nieuwe gewoontes in de plooi. We raken gewend aan de geluiden in de straat, en worden niet meer gedesoriënteerd wakker. Er moeten nog wat dingetjes gedaan worden, hier en daar nog iets opgehangen worden, geboord, geschoven... maar we hebben tijd.

- Het kinderkamerke is nu ook zo goed als af... Het bedje (en toebehoren)  hebben we vandaag gekregen van papa en staat nu te pronken, klaar om ons boeleke een goede en hopelijk laaaaange nachtrust te bezorgen.

- M'n buik is intussen behoorlijk dik: het lijkt wel alsof ik een ballon van groot formaat heb ingeslikt en op de koop toe begint het nu ook nog te zakken. Als ik nu wandel, lijkt het wel alsof ik een zak water draag in m'n buik, die duwt en drukt op m'n bekkenbodemspieren... en dat maakt dus dat ik tegenwoordig een gang ontwikkel waar een slaperige eend jaloers van zou worden. Ik moet zeggen dat elegant niet meer van toepassing is op mijn anders lichtverende tred (uhum) en lang wandelen wordt gewoon een beetje belastend.

- Volgende week donderdag op controle bij de gyneacologe die me vast en zeker een standje zal geven voor m'n onverantwoord actief gedrag. Heb trouwens ook de toxoplasmosetest en de suikertest gedaan en geen nieuws is goed nieuws, dus ben zo gezond als een visje. Ge gaat zien dat ik ne hele dikke baby ga krijgen en dat alle superschattige spulletjes voor 1 maand niet zullen passen!

Ik ga m'n overbelaste lichaam te rusten leggen. Wees gegroet!

23:03 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.