08-10-08

Sinds ik terug in Vlaanderen woon...

... heb ik gemerkt dat ik Mons absoluut niet mis. Ineens lijkt de afstand Hasselt-Mons (voor een bezoekje) onoverbrugbaar ver, terwijl ik 'vroeger' zonder problemen een heen-en-weertje deed op een woensdagnamiddag om m'n zwangerheid te laten controleren.

... gaat m'n Frans er toch op achteruit. Misschien dat ik daarom volhoud in mijn zonde om Frans met Cé te praten; ik wil het onderhouden! En 't is nodig... de woorden komen niet meer zo vlot en spontaan in me opborrelen.

... gaat m'n Engels daarentegen er weer op vooruit: lang leve ondertitelde films en series! Lang leve de échte stemmen! Wel grappig, want nu herkent Cé de stemmen van de personages niet meer: de stem van Will Smith in het Frans klinkt niet zoals zijn échte Engelse stem en dat is echt aanpassen. Been there...

... kijk ik weer en met veel genoegen naar VT4 en 2BE en meer van die hoogstaande Vlaamsche zenders, volgestouwd met realitytv. Hoogtepunten van de week zijn Expeditie Robinson, waarbij ik wegdroom bij het zien van de prachtige locaties en me vervolgens opjaag in wegstemstrategieën, en The Block, waar ik nieuwsgierig uitkijk naar de afgewerkte kamers en tegelijk me verkneukel in het stompzinnige geruzie tussen twee superintelligente koppels.

... kan ik weer naar de frituur gaan, uitgebaat door een Belg, en naar de kebab, uitgebaat door een Turk. Zoals het hoort. In Wallonië is het één pot nat en bestaat de frituur, zoals wij die kennen, niet.

... kan ik weer met een gerust gemoed frietjes bestellen, zonder te moeten vragen om ze goed te bakken, want het zijn hier specialisten.

... kan ik weer met een nors gezicht naar de bakker gaan, zonder wildvreemden ne goeiemorgen te moeten wensen. ;)

...krijg ik weer ongevraagd en absoluut ongeapprecieerd post van het Vlaams Belang in m'n bus gepropt. Ik heb geen boodschap aan hun negativisme en al zeker niet aan hun enge geestjes. Misschien moet ik een sticker op de deur plakken: "Hier woont een neger, gelieve géén VB post te droppen!" (voor degenen die eraan twijfelen: neger is geen goed woord, gelieve dit steevast te vervangen door zwarte)

...


16:43 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.