15-10-08

nachtrust

Bijna 8 weken leef ik op gebroken nachten en al degenen die dachten dat ik er aan zou bezwijken - waaronder ikzelf - moet ik teleurstellen: ook al struikel ik voor de verandering weer over m'n wallen, i'm still standing strong!

Ik heb dan ook een zeer handige dochter, die selfservice best kan appreciëren: ze maakt me half wakker door haar gesnuffel, ik trek haar tegen me aan (tot voor kort sliep ze tussen ons in) en zij doet de rest: tepel zoeken, drinken en stoppen. Superhandig.

Nu doet ze sinds een paar dagen langere nachten én slaapt ze ook in haar eigen bedje - eindelijk weer spartelruimte voor mama!! Gisteren heeft ze van 23u tot 6u19 geslapen en daarna nog eens tot ietske voor 9. Ideaal dus.

Gisteren zijn we naar Mons geweest, op bezoek bij vrienden. Het deed wel raar... 't was toch een beetje thuiskomen. M'n tweede thuis weliswaar, maar bon, 'k heb er twee jaar (relatief graag) gewoond en 't zal toch altijd z'n charmes behouden.
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt m'n oude school te bezoeken. En dat was pas écht vreemd! Alle kinderen die op me afstormden 'Juf Sofiiiiieeeee!' En m'n collega's... het was leuk hen terug te zien.
Thiany hield zich opvallend slapend tussen al dat lawaai en gewoel. Volgens mij deed ze alsof (baby's kunnen dat, heb ik ergens gelezen), want ze is normaal gezien een erg wakkere, alerte baby. En nu lag ze daar, uitgeteld, in m'n armen, haar oogjes stijf dicht... Ze had gelijk hoor... het was ook érg overweldigend.

Intussen hebben we ook al geprobeerd om een flesje te geven, maar dat is dus grandioos mislukt... Het gezichtje dat ze trok, toen we die rubberen speen in haar mondje propten, sprak boekdelen! Onze dochter verkiest toch The Real Stuff boven zo'n plastieken fopgeval... Aan de ene kant voel ik me vereerd: op deze manier speel ik toch wel een unieke rol in haar prille leventje, en ik zou liegen als ik zeg dat ik daar niet van geniet. Maar het is ook handig als ik eens eventjes m'n handen vij zou hebben... Nu ja... we zullen zien.

14:34 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.