19-10-08

 

Zo'n klein kindje kan natuurlijk nog niet veel, maar toch... toch verbaas ik me van tijd tot tijd over de vooruitgang die ze maakt - van niets, maar echt absoluut niets, naar een klein Human Beingske dat lééft en dat duidelijk laat merken ook.
Zo krijg ik elke morgen een stralende glimlach, zodra ze in de mot heeft dat ik het ben. En tegenwoordig komt daar ook een soort grinniklachje bij, maar dat heeft ze nog niet helemaal onder de knie: je ziet dat ze probeert een lach te produceren, maar alleen de laatste uhuh krijgt ze er uitgeperst.

Eén van de afgelopen dagen heeft ze me serieus doen lachen. Ze vindt het zalig om gesprekjes te voeren. Nu ja, gesprekjes... stel u daar geen politieke debatten bij voor, veel verder dan uh of uuuuhh gaat het niet. Maar het is geweldig!! Ze wordt helemaal gek van enthousiasme als ik reageer op haar kreuntjes en kreetjes.
Ik merk dat ze thuis méér reageert op ons dan als we ergens anders zijn, waar veel volk/lawaai is. Thuis zitten we in onze cocon en geeft ze echt het beste van zichzelf. Maar buitenhuis is ze één en al concentratie en gefronstewenkbrauw en kan er echt nauwelijks een lachje af...
Maar ja, als we op stap zijn, komen de mensen op haar af, zoals vliegen op ne str... nu ja, de vergelijking is niet helemaal je-dat. Ik vind dat wel leuk, als fiere mama, als mensen bewonderende kreetjes slaan en allemaal eens aan haar haar willen voelen, want het is zo zacht en zo veel en zo zwart en zo krul en zo lang en oooooh zo schattig! Maar ik weet niet of zij dat wel zo leuk vindt, al die (vreemde) gezichten die over haar heen gebogen staan en al die (vreemde) handen die over haar wangetjes aaien en in haar haartjes kroelen en in haar billetjes knijpen. In elk geval, ik denk dat ze wel zal laten merken als het haar teveel wordt en dan is redding (lees: mama) nabij, om als een tijgerin haar welpje te beschermen. Want serieus, zo voelt dat soms. :)
Ik kan zo wel uuuuren blijven vertellen over de capriolen van m'n kleine schat, maar dat bespaar ik jullie.

grtz.

12:53 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.