25-10-08

niet voor preutse lezers ;)

U bent gewaarschuwd, kom achteraf niet klagen ;)

 

't Moet me van het hart. Ik ben een feministe - nee, wacht, want feministe heeft zo'n manwijverige bijsmaak - ik ben een vrouw en proud to be. En ik ijver voor een algemene opwaardering van ons vrouwenvolk en vooral bij de vrouwen zélf, want we zijn hemeltergend streng voor elkaar en onszelf.

Dus toen ik onlangs een Britse documentaire zag over de nieuwste hype in Plastisch Chirurgie Land, namelijk designerpoentjes, kolkte m'n bloed op slag. Tegenwoordig, beste mensen, laten jonge vrouwen hun schaamlippen wegsnijden, omdat ze flapperen.
De journaliste in de docu raakte ontzettend over haar toeren tijdens het draaien van de docu en vroeg zich af waarom vrouwen toch zo denken... Ze probeerde allerlei manieren om de vrouwen van gedacht te doen veranderen, zoals een gipsafdruk laten maken (vond ik persoonlijk er toch over).
Ik bleef met een strijdlustig gevoel zitten, na de documentaire. Ik heb nu een dochtertje, dat zich nog van niets bewust is. Als ik denk aan alles wat dat kind nog te wachten staat... ik hoop maar dat ze er ongehavend door zal gesparteld raken. Ik hoop dat ze op zal groeien tot een zelfzekere, zelfbewuste en positieve jonge vrouw.
Dus ben ik er meteen aan begonnen, aan mijn persoonlijke queeste. :) Ik zei dus terwijl ik haar pamper ververste, dat dat haar poentje was en dat het mooi was en leuk en dat ze er later fijne dingen mee kon doen en dat ze een vriendje moest zoeken die er ook fijne dingen mee zou doen... Girl's talk.
Celio luisterde natuurlijk mee en die riep al: "Oh nee hè! Zo gene praat verkopen aan m'n dochter!"
Maar ik verkoop liever wél zo ne praat, als zij op die manier tenminste leert dat poentjes niet naar rotte vis stinken (zoals ik dus dacht op 16 jaar - dank u Fancy!) en als zij op die manier niet meent dat ze in zich moet laten snijden omdat ze dénkt dat het flappert en dat dat abnormaal is. Dan zal ik zeggen, met een wijze uitdrukking op mijn gezicht: "Kind, dat moet flapperen, wat is me dat!"

Ik
wil echt niet dat mijn dochter zich zou schamen over haar lichaam. Een jongetje wordt bij wijze van spreken luidkeels aangemoedigd om met zijn piemeltje te spelen en bij meisjes wordt het doodgezwegen, en het woord alleen al: schaamlippen! Ik bedoel maar: lippen om u voor te schamen... Hadden ze écht niks leukers kunnen bedenken? Knuffelflapjes. Of koesterlapjes ofzo. Kijk, ik schud ze hier gewoon uit m'n mouw, zoooo moeilijk is dat toch niet? Nee, schaamlippen.
Celio vindt het bvb normaal dat zijn neefje van vier bij wijze van spreken m'n oog bijna uitsteekt met zijn ochtenderectie(tje) - echt gebeurd! - , maar ik zou niet tegen mijn dochter mogen zeggen dat haar poentje echt wel de moeite waard is... Do not think so!

Wees gerust, ik ga niet elke avond voor het slapen gaan verhaaltjes lezen over "Roodflapje en de zeven lipjes" of "Assepoentje". En ik zal ook geen fuif organiseren als mijn dochter voor de eerste keer ongesteld is (behalve als ze erom vraagt). Maar ik ga haar wel duidelijk maken dat ook vrouwen 'iets' hebben waar we uitermate trots op mogen zijn, net zoals de mannen. ;)


22:03 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

De eerste Belgische lippenwedstrijd. Ik heb op bovenstaande site het voorstel gedaan aan onze lieve Goedele om de gedemonstreerde modellen te laten quoteren door liefhebbers, maar zij was zo vermetel om mijn vraag niet te publiceren.
Vandaar dat ik via een slinkse omweg probeer om toch 's lands mooiste lippenwedstrijd te laten plaats vinden.
Beste collega's mannen, geef hier jullie persoonlijke hitparade van de lekkerste lebberlippen die op bovenstaande link te zien zijn.
Groetjes
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 25-10-08

Poentje Hèhè, poentje, die naam had ik er nog nooit voor gehoord. Mijn oma zei 'poentje' tegen een kus. Kan je misschien ook vertellen tegen je dochtertje. :-)

Gepost door: liza | 26-10-08

Guy verkiezingen promoten toch het vergelijken én vergelijken leidt net tot ontevredenheid. Dus ik protesteer tegen die verkiezing en al helemaal op mijn blog, waar ik juist probeer te verkondigen dat alle poentjes mooi zijn.

Gepost door: fiebi | 26-10-08

De commentaren zijn gesloten.