22-12-08

het gevoel

Ik heb het gevoel in een mallemolen mee te draaien en knopen door te hakken met een botte bijl. En met m'n ogen toe.
Ik wist niet dat het zo moeilijk zou zijn.
Een kind hebben.

Jong, die keuzes maken... da's iets. En op dit moment heb ik het gevoel dat ik dat heel slecht, ondoordacht aan het doen ben. Impulsief zoals ik mijn beslissingen altijd neem, maar met een slechte nasmaak.
And I hate it.
Ik heb er échtenechtig een hekel aan om de controle te verliezen. Om beslissingen te nemen en achteraf te beseffen dat ik eigenlijk niet heb stilgestaan bij cruciale wetenswaardigheden.

Dus, in m'n hoofd ben ik nu lijstjes aan't maken. Lijstjes waar ik volgende keer wél op ga letten. Dingen die ik volgende keer beter zal doen.

Zoals:
- nagelschaartjes of neuspompjes zijn NIET nodig voor een baby (= marteltuigen), net zomin als borsteltjes, kammetjes (krijg je in het ziekenhuis) of badthermometers (elleboog doet goed zijn werk).
- voorbarigheid omtrent borstvoeding (zijnde het mislukken ervan) is NIET nodig, benodigheden voor flesvoeding zijn dus overbodig!
- neem je tijd om opvang te zoeken! Hou rekening met: afstand thuis-opvang-werk, ligging (makkelijk bereikbaar auto, fiets...), sfeer/gevoel
...
Welke vragen zal de spelende vrouw volgende keer stellen?
- Hoeveel kost het?
Is het een vast tarief of wordt het berekend op uw loon? Dat laatste komt bijna altijd voordeliger uit. Driemaal raden wat ik heb?
- Moet ge ook betalen als uw kind niet naar de opvang gaat?
Bij ziekte betaalt ge zowiezo niet, mits een ziekenbriefje.
Maar bij sommige opvangen hebt ge blijkbaar maar een beperkt aantal 'vrije' dagen dat ge kunt opnemen, de andere dagen betaalt ge zowiezo, of uw kind gaat of niet.
- Kunt ge nog veranderen van opvangplan?
Stel dat ge nu FT werkt en straks niet meer, hoe zit dat dan... (volgende keer vragen, niet vergeten!)

En ik wik en ik weeg en ik twijfel en hak dan maar. En daarna twijfel ik nog meer en ik wik opnieuw en dan verander ik van mening en moet alles herzien, hak dus opnieuw... maar twijfelen blijf ik.

Vandaag m'n budgetplan opgesteld en ik heb een beetje moeten huilen.

14:11 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mallemolen Je bent volgens mij helemaal niet fout bezig. Een mens is steeds begaan en neemt al eens een beslissing die daarom niet fout is maar misschien wat voorbarig.

Over kinderopvang kan ik niet meespreken, maar de andere zaken, dingen die je kocht en uiteindelijk niet nodig heb, die kan je eventueel houden voor een volgende keer. Of als er geen volgende keer gewoon op een tweedehandssite te koop aanbieden. Er is, gezien de economische crisis blijkbaar, nogal vraag naar tweedehandszaken en zeker als ze dan nog nieuw zijn.

Budgetplan ? Het woord alleen al klinkt al om te huilen. Nu ga ik je een compleet foute raad geven, echt waar. Maak geen budgetplan, Murphy strooit toch altijd roet in het eten.

En geloof me, op termijn komt alles toch altijd weer goed.

Gepost door: ms | 22-12-08

De commentaren zijn gesloten.