28-12-08

prikkels

Vier dagen feest hebben we erop zitten.

Vier, weet u wel. Kerstavond, kerstdag, tweede kerstdag en derde kerstdag (hoewel ik denk dat die dag niet bestaat).
Vier drukke dagen, toch voor onze babbie. Overspoeld door prikkels, komt er van slapen niet veel terecht. En dan begint het kronkelen en het wurmen en het happen naar mama's aandacht (en bijhorende tepels).
Maar we zijn er ongehavend uitgekomen, want iedereen houdt rekening met haar en haar behoeftes, bedjes staan klaar, speelgoed ligt al uitgestald. En 's avonds ligt ze gewoon klokvast in haar eigen bedje. Ze heeft haar ritme te pakken. Een zaligheid. Ik huppel dan ook door het leven.

Voor oudejaar zijn we uitgenodigd bij vrienden met een tienmaandertje. Het Plan was een rustig avondje onder ons zessen te houden, eten en drinken, kleintjes snel in hun bed en grootjes aan de sjampan. We zouden gourmetten, ik zou tiramisu voorzien, enfin één gezellige boel, ge voelt dat al van ver.
Tot ineens blijkt dat we met tien volwassenen, twee kinderen en twee baby's zullen zijn... En ineens heb ik er geen zin meer in. Ik voel er niet veel voor om tussen luidruchtige mensen, die ik niet ken overigens, met een oversture baby en een paar borsten in de weer te zijn.

Ik moet eigenlijk geen excusus zoeken, dit is gewoon niet wat ik wil. Niet nu, alleszins.

12:42 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zoals je zelf zegt je moet geen excuses zoeken. Als je op voorhand weet dat het een hoop stress meebrengt zou ik er ook niet aan beginnen. Dat zullen ze toch wel begrijpen zeker.

Gepost door: ms | 28-12-08

Als je zoiets niet wilt, moet je het vooral niet doen. Het zou alleen maar extra stress geven en dan is het niet meer leuk om oudjaar te vieren...
In jouw plaats zou ik gegarandeerd afhaken en het in intieme kring vieren (zoals het oorspronkelijk de bedoeling was, alleen is het dan maar met 3 personen meer).

Gepost door: Breeg | 29-12-08

De commentaren zijn gesloten.