04-01-09

lijstjes

Ik ben een lijstjesmens! Alles en iedereen giet ik in een lijstje waarop ik een groot, dik etiket heb geplakt.
Zo heb ik m'n e-mailadressenbestand ingedeeld in 'Vrienden' en 'Familie' en soms twijfel ik waar ik iemand moet plaatsen. Want ik heb met enkele familiepersonen zo'n band, dat het eerder vrienden zijn. Maar sommige vriendinnen zijn net zusjes, dus dat is dan weer net familie.
Ziet ge?! Moeilijk dus.
Uiteindelijk heb ik dan naar de letterlijke bloedbanderige betekenis gekeken en het gewoon sec gehouden. Klaar. Ik vind de twee trouwens even belangrijk, dus uiteindelijk...
Af en toe heb ik een collegalijst. Af en toe, ja. Ik wissel vaker van job dan van onderbroek, bij wijze van spreken, en dan wordt de collegalijst gewoon gewist. Effenaf. 
Of het moesten natuurlijk vriendinnen geworden zijn, maar dan staan ze in de vriendenlijst. Uiteraard.
We houden het simpel en overzichtelijk.
Ah ja, de belangrijke adressen hou ik ook bij. Ge weet maar nooit.

Ik heb geprobeerd m'n budgetplan in een lijstje te gooien, vaste kosten, variabele kosten, inkomsten... De hele trammelant. Er gaat een goeie boekhouder aan mij verloren, dat heeft die snuggere wederhelft van mij al lang gesnopen. Hij laat me dan ook wijselijk heel fel gerust als ik me smijt in de wondere wereld van cijfers en getallen. Want om één of andere reden word ik altijd héél chagerijnig als ik er mee bezig ben...
Mmmm, misschien toch niet zo'n goeie boekhouder after all.

En nochtans, ondanks m'n regelnichterig gedrag, kan ik ook heel flexibel uit de hoek komen... waardoor m'n hele to do- lijstje natuurlijk de mist ingaat, zodat ik opnieuw kan beginnen.

Fijn hè. :) Volgens mij doe ik dat expres, gewoon voor het plezier m'n lijstje te herzien.

Hoe erg kunt ge zijn?


16:26 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

In al het beschrevene treft me maar één punt van overeenkomst. Ik word sjagrijnig als ze mij ambeteren als ik aan het facturen maken ben.

Al mijn adressen (alles ondereen : klanten, vrienden, familie, ... op een hopeke) staan in mijn adressenbestand op mijn pc MAAR al gereed in het formaat van de etiketten die ik in mijn kast liggen heb en ik moet alleen maar printen en plakken. Voilà, over doorzicht gesproken. Je mag het ook luierikkerij noemen. Geen probleem.

Ik zou geen goeie boekhouder zijn, ik heb een hekel aan cijferkes al was ik (heel veel) jaren geleden best wel goed in wiskunde en later ook in boekhouden. En toch wordt mijn boekhouding door een boekhouder gedaan. Ik houd enkel van de cijferkes die ik zie verschijnen als ik op het einde van de maand mijn berekening maak en dan maak ik wél een lijstje. Met al die totalen van al die facturen en dan zeg ik (soms) zo fier als een gieter hoeveel ze mij moeten. Op dat ogenblik denk ik dan liever niet aan wat ik aan een ander moet wegens te deprimerend.

Planningen zijn hier enkel goed om overhoop gehaald te worden dus leven wij van dag tot dag.

Tedorie, straks vertel ik hier meer dan op mijn eigen blog.

:-D

Gepost door: ms | 04-01-09

De commentaren zijn gesloten.