06-01-09

al wat beter

Vanmorgen ben ik opnieuw opgestaan. Tegen de ochtend word ik al wakker van een kreuntje van Thi, dus een wekkerradio die vrolijke opgewekte ochtendmensen op me loslaat... da's fataal.
En zo wakker liggende realiseerde ik me dat ik dorst had en dus ben ik weer opgestaan. Maar m'n zorgende aard sliep gelukkig rustig voort, want ik heb zonder de minste gewetenswroeging 'nee' kunnen zeggen, toen mijn Werkende Man vroeg of ik een mes kon nemen (en zijn bokes kon smeren), nu ik daar toch stond.


Ik heb het ooit gedaan hoor, zo opstaan voor ene zijn bokes te smeren. Maar da's VVT, voltooid verleden tijd. Never again. Maar toen, destijds, was het één van de voorwaarden om bij mijn Lief te mogen blijven logeren terwijl zijn mammie en pappie op vakantie waren. En hij was het die die voorwaarde gesteld had. Of ik smeerde zijn bokes om 5u 's morgens of ik moest niet komen.
En dus smeerde ik.
Ik deed dat met liefde, en kaas en mosterd zoals het Lief had gevraagd. Maar veel liefde kreeg ik er niet voor terug. Ik kan me niet herinneren dat het toen een leuke tijd was. Alleen zijn hond was leuk. Goh, die mis ik eigenlijk nog altijd.
Dus een maand later was het uit... Ik had wél nog een hemd gekocht voor zijn verjaardag. En aangezien het een dikke snob was, was het ook nog eens een duur merkhemd, waaraan al mijn spaarcentjes aan op zijn gegaan... Een paar jaar later ben ik dan te weten gekomen dat hij dat hemd is gaan ruilen. *roloog*
Ik had gewacht tot ik ook verjaard was vooraleer ik het uitmaakte, maar ik heb niks meer gekregen...
Schnull!

Dus nu smeer ik geen bokes meer. Of ik moet er al aan't smeren zijn voor mezelf, dan is het een kleine moeite en wat minder afwas. Maar zo opstaan, enkel en alleen om met een slaapkop en prutogen boterhammen te maken... Daar ben ik te oud voor geworden.

Ik heb niet gewacht om hem uit te wuiven, ik had het koud: ik heb namelijk géén peignoir (allee, ik doe hem niet aan) en ook al geen slofkes met ponponnen. En ook geen krulspelden.
Ik ben m'n bed ingekropen en om half acht heb ik m'n wriemelende wormpje bij me genomen.

11:39 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.