08-01-09

overlopen

Dochter is een flesweigeraar... D'er zijn er wel meer van dat soort, dus ik heb hier geen uniek exemplaartje. Maar er bestaan geen hulpgroepen voor flesweigeraars, net zomin als De Zuigfles voor flesweigeraars: ik heb al een paar soorten geprobeerd en het gezichtje dat ze trekt als ik dat speentje in haar mondje wil persen... Ze lijkt echt te denken: "Are you kiddin' me?" En ze heeft gelijk.

Ik laat het nu dus voor wat het is. De adviezen als 'Honger ze maar uit, dan zal ze wel drinken van een flesje!' maken me razend! Het is verdomme een baby van vier maanden oud!! Ik weiger om haar buikje te laten knorren, terwijl er eigenlijk geen reden toe is: BV lukt fantastisch goed en ik ben constant bij haar. Alleen omdat ze binnenkort naar de crèche moet, zou ik haar nu moeten laten hongerlijden opdat ze toch maar aan zo'n stomme fles zou lurken? No way!

Dus heb ik hier en daar wat advies ingewonnen, en ben ik een doosje Johannesbroodpitmeel gaan kopen bij den apotheek. Samen met die zwangerschapstest van de vorige post.
Thuisgekomen heb ik mezelf gemolken. Dat klinkt alsof ik een koe ben, wel, zo voel ik me ook op dat moment. Plezant is dus anders... Maar bon, 't is voor het Goede Doel, even slikken en weer doorgaan.
En toen was het etenstijd... het moment van de waarheid brak aan: doet ie het of doet ie het niet? Ik maakte een papje van m'n melk en dat Johannesgedoe en... voerde dat aan Dochter. Met een lepeltje.
De eerste happen draaide ze haar hoofdje weg, ze had er precies niet zo veel zin in... Maar ineens ging het als niets! Ze heeft heel het potteke leeggegeten en ze vond het nog plezant ook. (Allee dat denk ik toch, ze zegt dat niet met zoveel woorden)
Problem solved!
Dus vanaf nu kan ik aan een voorraadje beginnen. Gisterenochtend had ik amper 100ml gekolfd. Vanmorgen liep m'n flesje over! In totaal heb ik 240ml afgekolfd!! En trots dat ik was... Jomjom. Ik hoop dat ik tegen februari een goeie voorraad heb ingeslagen, dan kan ik mijn zes maanden uitsluitend BV(melk) afmaken. Vanaf 23 februari kan ik dan starten met groentenpapjes. En daarna met fruit.
Het gaat zo snel... Het plat is er helemaal vanaf!

13:07 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.