16-01-09

hier laat ik je los Thi, van hier af moet je gaan...

Nog twee weken en ik moet mijn kind afgeven.
Niet echt natuurlijk en ik krijg haar ook wel weer terug, netjes, op't eind van de dag, maar zo voelt het nu toch aan. Afgeven. Loslaten. Het begint verdikke NU al.
Straks mag iemand anders dat malse warme lijfje knuffelen tot het kronkelt van plezier, of lepeltje na lepeltje moedermelkpap voeren tot haar hele gezichtje wit ziet, of haar ophalen na haar dutje en getrakteerd worden op de mooiste tandenloze grijns die ge u maar kunt inbeelden.
En ik ben echtentechtig jaloers op de persoon die dat allemaal zal mogen doen, want ik ben oprecht van mening dat alleen ik en ik alleen het Recht heeft om daar van te genieten.
Oké, C ook wel.
En okéééé, de familie ook wel. Een beetje, niet téveel. *knipoog*

Ik heb ze op vijf maanden hoogstens een half uur bij iemand anders gelaten, allee iemand anders... Bij Moeke (mijn mama). Drama! Tranen! Gesnik! Gesnotter! Moeke is mama niet. En m'n hart zwelt van trots en breekt gelijktijdig van compassie bij het zien van zoveel verdriet...
Ik kan soms naar haar kijken en me verwonderd afvragen of dat wel écht van mij is! Het is echt wel heel gek.
Ik heb haar negen maanden gedragen in mijn buik, ik heb haar uit m'n eigen lijf getrokken, ik ben haar al vijf maanden aan't voeden met m'n eigen voedselmachines en toch eh. TOCH vraag ik me soms af of het wel écht is.
Of ik wel echt mama ben.
Of ik wel echt een dochter heb.
Ik krijg dat precies niet zo goed uitgelegd. Als ik een huilbaby zou gehad hebben, zou ik de realiteit misschien meer onder ogen zien... Nu is het alsof ik droom.

En dus straks wordt m'n ballonnetje doorprikt en moet ik Dochter achterlaten in de crèche, tussen alle andere kiendjes. Ik vind het echt verschrikkelijk... echt waar.
Maar onze maatschappij is nu eenmaal zo, dat we kinderen fabriceren om ze nadien ergens te planten, zodat we weer kunnen gaan werken om die opvang te kunnen betalen.

15:31 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.