25-01-09

schnell!

Ik heb welgeteld een kwartier om hier m'n ding te doen en dan kruip ik m'n bed in. Want... ik ben weer aan het werken en morgenochtend moet ik er om twintig over zes uit! En dat valt me zwaaaaar!!!!
Ik ben gewoon geen ochtendmens dat bij het krieken van de dag gezwind uit bed springt. Nee, ik ben eerder het type dat de wekkerradio drie keer een opdoffer geeft om er dan grommend en knorrend van ongenoegen uit te rollen, klaar voor de nieuwe dag. Heb het trouwens nooit anders gekend, hing vroeger ook een tiental minuten tegen de chauffage om m'n humeur te ontdooien...
Maar soit. Twintig over zes dus. En dan begint een staaltje van puur timemanagement, want ik moet niet alleen m'n eigen lijf presentabel maken, er is nu ook dat kleintje dat ik moet klaarstomen voor een dagje crèche...
En nu denk ik aan Dendermonde waar dieje zot onschuldige kindjes zomaar kapotgestoken heeft en ik hoop dat ze speciaal voor hem de elektrieken stoel weer van onder het stof vandaan halen... Kent iemand de Green Mile, daar is zo'n scene waar een terechtgestelde zijn sponske niet wordt natgemaakt, waardoor zijn electrocutie (schrijft ge dat zo?) nogal aan de verbrande kant is... Ben ik sadistisch als ik vind dat zo'n straf gepast is op zo'n monster? Goed, de ouders krijgen hun kind er niet door terug, en de kindjes die levenslange letsels hebben worden er ook niet beter van, maar zo ne 'mens' verdient het toch niet om te leven. Stel dat ze hem veroordelen, of ontoerekeningsvatbaar verklaren, dan slijt hij zijn leven in de gevangenis, op kosten van de belastingsbetaler, waaronder de ouders van de kinnekes die hij koelbloedig heeft afgemaakt... En wie weet komt hij vervroegd vrij ofzo... Ik mag er niet aan denken. Hier kunt ge toch niet anders dan agressief op reageren.
Maar soit, ik mag er niet aan denken. Ik vind het verschrikkelijk en leef enorm mee met de ouders. Maar daar zijn die mensen niks mee...

22:02 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wel, Moeilijk hoor. Maar aangezien er mensen geboren worden met een zichtbare afwijking is het niet moeilijk om beseffen dat er mensen geboren worden met een afwijking in hun hersens.

Dat die gevaarlijk kunnen zijn moet ik zeker niet meer zeggen maar om ze daar voor te straffen, ik weet zo niet. Ik heb het zelf wel al gezegd, ik zou kunnen leven met een genadig spuitje, ter bescherming van de zwaksten onder ons. Het gevaar schuilt nu in het feit dat er van die mensen zijn die hem binnen enkele jaren misschien wel degelijk genezen gaan verklaren en daar geloof ik niet in als je ziet hoeveel er hervallen.

Het ellendige is dat je je kind nooit maar dan ook nooit tegen alles kan beschermen. Op geen enkele manier. Je kan alleen proberen.

Gepost door: ms | 26-01-09

De commentaren zijn gesloten.