18-08-09

back in town

Ik ben weer terug van mijn reis. Ik denk dat ik deze reis bij momenten wel eens de Reis Van Mijn Leven zal noemen. Ik weet echter nu al dat die momenten schaars zullen zijn. Ik vergeet namelijk vaak dingen die het vermelden waard zijn te vermelden. Dan denk ik achteraf: 'Goh, dàt had ik nu toch moeten zeggen!'
Het omgekeerde gebeurt net zozeer, hoor! Dan kan ik mezelf wel voor m'n kop slaan dat ik dàt nu toch weer gezegd heb, terwijl Cé toch zo had gezegd m'n mond te houden... Maar het is sterker dan mezelf. Cé kent me intussen ook goed genoeg om te weten dat hij honderd keer mag zeggen dat ik dat m'n mond moet houden maar dat ik dat lekker toch niet zal doen. Dus zegt hij het niet meer en schudt hij gewoon al rologend zijn hoofd.

 

De reis dus.
Het was kort, té kort. Ik begon net een beetje te wennen of we zaten alweer op het vliegtuig richting zonnig België. Zonnig ja, want hier was het gewoon beter weer dan ginder in Afrika. Ik bedoel maar!
De eerste week was overwegend negatief, wegens overvloedige verveling langs mijn zijde. Eén lichtpunt was een midweekse dag aan zee. Overheerlijke poisson braisé (= geroosterde vis) gegeten en gespetterd in een woeste oceaan. Respect voor de kracht van de natuur!!
In't weekend was het keerpunt van passief naar actief: vanaf dan zijn we dingen gaan doen. Maandag en dinsdag naar Assinie Beach, woensdag met M&M's peter naar Bassam Beach. Donderdag familiebezoek. Vrijdag stapke in de wereld van Abidjan By Night. Zaterdag naar de lagune. Zondag naar huis.
Al bij al een cultuurshock die positief is uitgedraaid, dankzij een superechtgenoot en zijn vrienden die het mij naar mijn zin wilden maken.

Alleen de extra dochter die ik dacht mee te brengen is ginder moeten blijven, wegens weigering van visum... Vervolg zal dus komen...

21:48 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |