30-11-09

mijn kind

Mijn kind, schoon kind.

Geldt dat voor iedereen?? Ik vraag me dat echt af.
Toen Thiany pas geboren was, vond ik haar lang niet zo geweldig, hoor. Ik vond dat verschrikkelijk - wat een slechte moeder was ik (nu al: m'n kind was versgeperst!).
Mijn hele zwangerschap hadden mensen lyrisch gedaan over mijn ongeboren kind, wat een prachtig schepsel het wel niet zou worden: zwart en blank enzo, weet je wel? Maar toen ik haar er dan uitgeduwd had, was ze zoals alle newborns: lelijk. Teleurstelling alom. En ongeloof toen de vroedvrouw helemaal in de wolken zei dat ik zo'n mooi kind had gebaard. Yeah right...
Maar dat verandert zo snel en als ik nu terugkijk naar de foto's, dan moet ik toch wel zeggen dat het allemaal nog meeviel. Maar op dat moment vond ik mijn kind toch niet zo'n schoon kind en zelfs nu geloof ik de menschen niet altijd als ze zeggen dat het toch zo'n poppeke is.


Nu zijn we vijftien maanden verder. Ze is veranderd! Het baby is eraf, de peuter is gearriveerd. En hoe: dat zachte krullende babyhaar is weg... haar haar is harder, een beetje stroever en pijpenkrullend. Ik ben benieuwd hoe dat gaat evolueren... Hoe dan ook: steil zal het niet worden.

Ze heeft ook haar karaktertje en ik hou m'n hart nu al vast, want het is me ne kadee: ze slaat, ze duwt, ze pitst en ze krijst als ze haar zin niet krijgt. Een kruidje-roer-me-niet. Vooral thuis dan... op een ander is ze eigenlijk heel braaf en lief en voorbeeldig.
Zoals dit weekend: op bezoek bij een vriendin, elf kinderen waren er en Thiti heeft er een showke gegeven op de melodie van 'een potteke vet'. Dat belooft voor over een paar jaar!! :)

12:56 Gepost door Fiebs in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ja hoor zélfs als ze al 33 zijn.

;-)

Gepost door: ms | 30-11-09

Hé, het is hier al eeeeeuwen stil. Schrijf nog es iets!

Gepost door: liza | 30-03-10

De commentaren zijn gesloten.